Kempinski deschide primul său hotel de cinci stele în România, la Poiana Brașov

Getting your Trinity Audio player ready...

Lanțul hotelier de lux Kempinski, recunoscut pentru prestigiul său la nivel mondial, va deschide prima sa unitate în România, marcând astfel debutul său pe piața românească de ospitalitate. Hotelul, care va fi amplasat în Poiana Brașov, reprezintă o investiție majoră de 70 de milioane de euro din partea Rock Development Holding, o companie de dezvoltare imobiliară din București.

Bernold Schroeder, CEO al Kempinski Group, a subliniat atractivitatea Munților Brașovului, descriindu-i ca fiind printre cei mai spectaculoși din lume. Planul este de a oferi o experiență cu adevărat de cinci stele tuturor turiștilor care vor alege România, integrând acest proiect în peisajul natural și cultural unic al regiunii.

Hotelul va dispune de facilități extinse de SPA și wellness marca Resense Spa și va include trei restaurante fine-dining internaționale, un centru de conferințe și un spațiu destinat organizării de evenimente corporative și private.

Această inițiativă plasează noul proiect hotelier în constelația globală a Kempinski, care include 82 de hoteluri și reședințe de lux în destinații de prestigiu din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa, America Centrală și Caraibe, plus alte 26 de proiecte aflate în dezvoltare.

Mircea Cotiga, CEO și unul dintre fondatorii Rock Holding, a accentuat potențialul ridicat de dezvoltare al Poianei Brașov, preconizând crearea unui refugiu montan de lux care să ofere vizitatorilor experiențe memorabile și facilități adaptate nevoilor de activități în aer liber, divertisment, relaxare și wellness.

Oaspeții vor avea acces direct la aproape 24 de kilometri de pârtii de schi amplasate pe flancurile Masivului Postăvarul, una dintre cele mai pitorești zone de munte din Europa Centrală, iar în apropiere se află orașul Brașov, cu arhitectura sa gotică și barocă ce evocă esența Transilvaniei.

Fondat în 1897, Kempinski Hotels este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa, administrând în prezent hoteluri și reședințe în 35 de țări și având peste 26 de proiecte în dezvoltare la nivel global.