Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 14:00

Președintele Klaus Iohannis susține joi, de la ora 14:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Potrivit informațiilor digi24.ro, șeful statului va anunța temele de la referendum.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține joi, 4 aprilie a.c., ora 14:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Luni, pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a spus din nou că vom avea referendum pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare 2019.

Președintele a avertizat Guvernul să nu dea, până atunci, ordonanțe de urgență pe justiție și politică penală.

Președintele a mai anunțat și noi consultări cu Parlamentul, pentru a lărgi aria de cuprindere a referendumului.

Ca răspuns, PSD a anunțat că Iohannis „nu este în măsură să avertizeze Guvernul” și că nu va exprima niciun punct de vedere asupra referendumului până când preşedintele nu va enunţa întrebarea la referendumul din 26 mai. În plus, PSD susţine că emiterea ordonanţelor de urgenţă reprezintă singura modalitate a Guvernului de a evita blocajele repetate ale preşedintelui.

Klaus Iohannis a anunţat în 23 ianuarie 2017 că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei, afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi pentru graţiere, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme. Anunţul venea pe fondul protestelor de stradă faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale.