„Lazarus”, musicalul lui David Bowie, va fi prezentat la Londra în luna octombrie

Musicalul "Lazarus", creat în colaborare de David Bowie și Enda Walsh și regizat de Ivo van Hove, va fi prezentat la Londra timp de trei luni începând din 25 octombrie, au anunțat luni producătorii, menționați de AFP.

Musicalul este inspirat din romanul SF "The Man Who Fell to Earth" al lui Walter Tevis, ecranizat în 1976 înr-un film în care David Bowie avea rolul principal.

Compus integral de cântărețul britanic, spectacolul prezintă pe scenă "Lazarus", prima piesă de pe al 25-lea album al lui David Bowie, "Blackstar", lansat în 8 ianuarie 2016, ziua când a împlinit 69 de ani. Solistul apăruse ultima oară în public în 7 decembrie la New York, la avanpremiera musicalului care s-a jucat două luni cu casa închisă. Bolnav de cancer, el a leșinat atunci în culise, potrivit regizorului Ivo van Hove.

"Lazarus" prezintă peripețiile lui Thomas Newton, interpretat la New York, dar și la Londra, de Michael C. Hall, cunoscut din serialul "Six Feet Under" (Sun pământ SRL) și pentru rolul criminalului în serie din "Dexter". Thomas Newton este un extraterestru cu față umană care se trezește singur pe Pământ, "incapabil" să moară până la "venirea unui alt suflet pierdut care l-ar putea elibera", arată producătorii.