Legendarul comic Don Rickles a murit la vârsta de 90 de ani

Don Rickles, legendarul comic cu o carieră de mai multe decenii care a inventat tipul de umor sarcastic specific acum talk show-urilor americane, a murit joi, la locuința sa din Los Angeles, de insuficiență renală, la vârsta de 90 de ani.

Rickles, care a declarat că a dezvoltat tipul său special de umor batjocoritor deoarece nu se pricepea să spună glume obișnuite, a dezvoltat o infecție bacteriană în ultimele luni, din cauza căreia a anulat un număr de spectacole.

Moartea comicului, anunțată de agentul său, a fost confirmată de purtătorul său de cuvânt Paul Shefrin, care a spus că Rickles a lăsat în urmă o soție de 52 de ani, Barbara, o fiică, Mindy Mann, și doi nepoți. El ar fi împlinit 91 de ani pe 8 mai.

Rickles a apărut pentru ultima oară într-un show în Las Vegas la sfârșitul lui octombrie. El a continuat însă să lucreze după ce s-a îmbolnăvit în februarie, înregistrând fragmente pentru un viitor serial pe internet realizat pentru Asociația americană a pensionarilor, intitulat "Dinner with Don", în cadrul căruia găzduia conversații față în față cu diferite celebrități

Când l-a întâlnit pe Frank Sinatra prima dată în timpul unui număr de stand-up în 1957, Rickles l-a salutat pe Sinatra cu cuvintele "Simte-te ca acasă Frank, lovește pe cineva." Din fericire pentru Rickles, replica l-a amuzat pe Sinatra, care a devenit unul dintre principalii săi susținători și l-a numit pe comicul mic și chel "Bullethead"

Rickles a devenit însă celebru pentru prezențele sale la "The Tonight Show with Johnny Carson" și la "The Dean Martin Show".

Mai multe seriale în care a jucat Rickles au avut o viață scurtă la televiziunea americană, precum comedia de pe NBC "C.P.O. Sharkey", în care juca rolul unui ofițer din forțele navale care răspundea de recruți și care a fost oprită după două sezoane.

Un documentar TV de televiziune, "Mr. Warmth: The Don Rickles Project", regizat de John Landis, a fost difuzat de HBO în 2007.