Lentila de contact cu Stelian Tănase – Declarația din 26 aprilie

Getting your Trinity Audio player ready...

În această săptămână, vineri, 26 aprilie, de la ora 12:00, la Radio Clasic FM, vă invităm să ascultați o nouă ediție a emisiunii „Lentila de contact”, realizată de cunoscutul scriitor și analist Stelian Tănase, în parteneriat cu DeskReport.

Emisiunea aduce în prim-plan evenimente istorice și personalități marcante, analizate cu acuratețe și profunzime. Ediția din această săptămână este dedicată unui moment important din istoria României sub comunism: „Declarația din aprilie 1964”. Acest document este adesea considerat testamentul politic al fostului lider comunist al României, Gheorghe Gheorghiu Dej. Declarația din aprilie 1964 marchează un moment de cotitură în politica externă a României, simbolizând încercarea de distanțare a țării noastre de influența sovietică. Vom explora contextul internațional și intern în care a fost adoptată această declarație, semnificațiile ei pe termen lung pentru România și ecourile pe care le-a avut în politica de atunci. Nu ratați o ediție captivantă a emisiunii „Lentila de contact”, unde istoria este adusă în fața dumneavoastră prin lentila analizei obiective.

Vă așteptăm să ne fiți alături pentru a descoperi și înțelege mai bine această pagină din trecutul nostru. Ascultați „Lentila de contact” pe Radio Clasic FM și nu pierdeți ocazia de a vă aprofunda cunoștințele despre unul dintre momentele istoriei românești moderne. Emisiunea va fi transmisă live și va fi disponibilă ulterior pe platformele online pentru cei care doresc să o reasculte.