Lentila de contact cu Stelian Tănase – Cum sărbătoream ziua tovarașilor

Stelian Tanase

Zilele de 7 ianuarie și 26 ianuarie erau, înainte de 1989, adevărate sărbători naționale. Televiziunea și radioul oficial își adaptau programele pentru a marca ziua de naștere a conducătorilor, se organizau mari adunări publice pentru a se „aduce omagiul conducătorilor iubiți”, toate acestea făceau parte dintr-o campanie de cultivare a cultului personalității soților Ceaușescu. Astăzi puțini își mai amintesc acele momente.

În ediția de vineri, 25 ianuarie, dl. Stelian Tănase vă propune, într-un nou episod al emisiunii „Lentila de contact”, să ne reamintim cum era sărbătorită ziua de naștere a cuplului Ceaușescu, înainte de 1989.

Stelian Tănase este un reputat scriitor, autorul a 25 de cărți. Dintre romanele sale amintim “Corpuri de iluminat”, “Maestro”, “Moartea unii dansator de tango”, “Dracul și mumia”, “Nocturna cu vampir opus 1”, și cel mai recent – “Partida de vânătoare”. Dintre cărțile sale de non-ficțiune amintim, “Anatomia mistificării”, „Istoria căderii regimurilor comuniste”, “Clienții lu Tanti Varvara”, “Cioran în arhivele Securiății”, “Dinastia” și “Conversații cu Regele Mihai.“

Emisiunea se difuzează în premieră vineri, 25 ianuarie, de la ora 12:00, în reluare la ora 20:00.