Lentila de contact cu Stelian Tănase – Dezertarea lui Petru Dumitriu

Getting your Trinity Audio player ready...

În această săptămână, emisiunea „Lentila de contact”, realizată de Stelian Tănase în parteneriat cu DeskReport, aduce în prim-plan povestea fascinantă a dezertării scriitorului Petru Dumitriu. Nu ratați ediția de vineri, de la ora 12:00, la Radio Clasic FM, pentru a explora detalii necunoscute și perspective unice asupra vieții și carierei acestui autor remarcabil.

Petru Dumitriu a fost un scriitor român de renume, cunoscut pentru operele sale de ficțiune care au captivat cititorii și au adus o nouă perspectivă asupra literaturii române. Dumitriu a debutat în perioada postbelică și a continuat să scrie într-un stil distinct, caracterizat de o profundă introspecție și o atenție deosebită la detalii.

În anii ’60, Dumitriu a fost implicat într-o controversă majoră când a ales să dezerteze din România comunistă, alegând să trăiască în exil. Această decizie a avut un impact semnificativ asupra vieții sale și asupra percepției publice, fiind văzut atât ca un act de curaj, cât și ca o trădare de către unii contemporani.

Emisiunea „Lentila de contact” va dezvălui detalii inedite despre contextul și motivele acestei dezertări, explorând complexitatea unui destin marcat de conflicte politice și personale.

Alăturați-vă nouă vineri, la ora 12:00, pe Radio Clasic FM, pentru a descoperi povestea scriitorului Petru Dumitriu, prin lentila critică și informată a lui Stelian Tănase.