Lentila de contact cu Stelian Tănase – Scandalul Profumo zguduie Londra

Getting your Trinity Audio player ready...

Emisiunea „Lentila de contact” de la Radio Clasic, realizată de scriitorul Stelian Tănase, aduce în prim-plan unul dintre cele mai celebre scandaluri politice din istoria Marii Britanii: Afacerea Profumo din 1963.

Această poveste captivantă, ce implică sex, politică și spionaj, va fi analizată în detaliu, dezvăluind impactul său asupra guvernului britanic al vremii. Scandalul a izbucnit atunci când John Profumo, Secretarul de Stat pentru Război, a fost descoperit având o relație cu Christine Keeler, o tânără dansatoare de cabaret, care avea, în același timp, legături cu căpitanul sovietic Yevgeny Ivanov.

În contextul Războiului Rece, această afacere a declanșat temeri privind o posibilă scurgere de informații sensibile către Uniunea Sovietică, zguduind guvernul condus de Harold Macmillan și contribuind la căderea acestuia. Christine Keeler, provenind dintr-un mediu defavorizat, a ajuns în centrul atenției mass-media britanice după ce relațiile sale cu Profumo și Ivanov au fost dezvăluite. Scandalul a fost alimentat de dezvăluirile despre viața personală a lui Keeler și legăturile ei cu diverse personalități din înalta societate londoneză, printre care și osteopatul Stephen Ward.

Nu ratați această incursiune captivantă în istoria recentă, oferită de „Lentila de contact”, doar la Radio Clasic, în parteneriat cu DeskReport, vineri, 5 iulie, de la ora 12:00.