Librăria Humanitas Magheru s-a deschis împreună cu Takumi

Librăria Humanitas Magheru s-a deschis marţi la prânz, fiind vizitată iniţial de jurnalişti, artişti şi scriitori. Cei din urmă au semnat autografe în cărţile lor, postate într-un raft special. Odată cu librăria, magazinul de articole tradiţionale japoneze Takumi a fost inaugurat în acelaşi spaţiu de pe Bulevardul Bălcescu 36.

Mai mulţi scriitori au venit pe parcursul zilei pentru a semna în volumele pe care le-au scris. Printre ei, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Sabina Fati, Radu Paraschivescu, Ioana Nicolaie, Oana Pellea, Vlad Zografi, Cezar Paul-Bădescu, Daniela Zeca-Buzura, Dan C. Mihăilescu, Tatiana Niculescu, Ciprian Măceşaru ş.a.

Prezent la deschidere, filosoful Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas, a declarat: „Dacă mă-ntrebaţi cum se face că mai avem curajul să deschidem librării când altele se închid (…) răspunsul meu este că nu pot trăi fără un ideal, fără o implicare totală în ceva, ori pentru că în ciuda a ceea ce cred unii şi alţii nu-mi trădez ţara ci mi-o iubesc enorm, mie mi-a intrat în cap că poporul nostru dispare dacă se întrerupe legătura României cu cartea. Limba se degradează, odată cu limba – gândirea, lipsa de contact a unui popor cu o carte îl expun direct la dispariţia lui”, a precizat Gabriel Liiceanu.