„Licu, o poveste românească” – lansat în cinematografele româneşti

Pelicula, produsă de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol, văzută de un om pierdut în istorie.

Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„‘Licu, o poveste românească’ este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album„, se arată în prezentarea filmului.

Filmul a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „cel mai bun documentar”, după ce a câştigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017.

„Licu, o poveste românească” a mai fost prezentat la Muzeul Filmului din Dusseldorf, în cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la cea de a 14-a ediţie a festivalului ZagrebDox şi la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera naţională. Filmul a participat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi la festivalul Ceau Cinema de la Timişoara.

Documentarul va fi lansat în cinematografele româneşti pe 24 august, de Rollercoaster PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.