Liderul AUR, George Simion, racolat de serviciile speciale rusești?

Getting your Trinity Audio player ready...

Valentin Dediu, fost director interimar al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Moldova, a emis preocupări în legătură cu posibila influență a serviciilor speciale rusești asupra lui George Simion, liderul partidului AUR din România. Într-o declarație pentru TVR Moldova, Dediu a comparat activitățile lui Simion cu cele ale lui Iurie Roșca, un politician moldovean cunoscut pentru promovarea politicii rusești.

Dediu sugerează că Simion ar putea fi sub influența Rusiei, fie prin bani, fie prin materiale compromițătoare. Această speculație vine în contextul în care Simion a fost de două ori expulzat din Moldova și are interdicție de intrare în Ucraina și Moldova.

Într-o reacție adresată G4Media, Simion neagă acuzațiile, susținând că nu are legături cu serviciile rusești și că mesajele pe care le promovează sunt consecvente ideilor sale unioniste.

Fostul ministru al Apărării din Moldova, Anatol Șalaru, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorările, subliniind pericolul ca un partid cu o influență semnificativă în România să promoveze interesele Rusiei.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că va solicita informații oficiale de la Ucraina și Republica Moldova privind motivele interdicțiilor impuse lui Simion.