LIVE | Consultările de la Cotroceni. PNL îi dă președintelui premierul favorit

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul a respins Guvernul propus de Dacian Cioloş, au început la ora 11.00 și se vor încheia la 13.30. PNL merge la Cotroceni cu Nicolae Ciucă variantă de premier, impusă de altfel de către șeful statului.

Cîțu: PNL a propus guvern minoritar cu Nicolae Ciucă premier. Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai rapid. E o propunere făcută de mine în Biroul Politic Național al PNL pentru a debloca această criză politică. Nu este o schimbare bruscă, noi credem că aceasta e soluția pentru a debloca criza, pe care nu PNL a generat-o

11.32 A intrat la consultari delegația PSD. „V-am invitat din nou la consultări pentru că prima încercare nu a dus la formarea unui guvern. Acum suntem într-o situație mult diferită. Criza pandemică s-a aprofundat, criza politică nu mai e înțeleasă de români. În spatiul public există real dorinta de a găsi o solutie pentru a rezolva această criza„, le-a spus Iohannis reprezentanților PSD.