LIVE: Parlamentul dezbate moțiunea de cenzură acum. Florin Roman: „Din beție îți mai revii, din prostie nu”

Parlamentul dezbate și votează la această oră moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Marcel Ciolacu a afirmat că sunt „suficiente” voturi pentru aprobare, în timp ce Ludovic Orban a spus nu are șanse să treacă, dacă nu intervin repoziționări a unor „actori politici”.

Actualizare 13:57. Deputatul liberal Florin Roman a spus că „moțiunea are 9 pagini și nu 8, așa cum a înțeles un coleg care acum câteva luni de zile zgâria la ușile PNL să voteze împotriva guvernului Dăncilă”.

„Cred că se zvârcolește Dragnea în celula din pușcărie. Când vede cum invocați Comisia de la Veneția, cred că trebuie să cheme SMURD-ul, când voi invocați Comisia de la Veneția e ca și cum vorbește dracul de apă sfințită. Vorbiți de schimbarea regulilor în timpul jocului. Voi? Voi? (…) Apropo, din beție îți mai revii, din prostie nu”, a mai spus Florin Roman.

Actualizare 13:45. Daniel Fenechiu, deputat PNL, le-a spus parlamentarilor PSD că sunt în slujba poporului, iar „poprul vrea alegeri anticipate și alegerea primarilor în două tururi”, lucru pe care Guvernul Orban le face și PSD a blocat proiectele.

Actualizare 13:37. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a venit la tribuna Parlamentului cu două fotografii în care Ludovic Orban apare alături de Liviu Dragnea: „Ați candidat de pe listele USL! (…) Ați petrecut aseară la Guvern, dar înțeleg că v-ați vitaminizat.”