Ludovic Orban, despre fumatul în birou: „E o greșeală pe care vreau să o îndrept”

Premierul Ludovic Orban spune că fumatul în birou – așa cum a fost surprins în fotografia intens dezbătută în spațiul public în ultimele zile – a fost o greșeală pe care și-o asumă și de care îi pare rău, în primul rând pentru că știe că ar fi un exemplu negativ pentru tinerele generații.

El a promis că va încerca să se lase de fumat, fiind conștient de efectele nocive asupra sănătății, cu atât mai mult cu cât fumează de 40 de ani.

Întrebat ce a înțeles că i-au reproșat oamenii, după apariția acelei fotografii în spațiul public, premierul a spus: „Faptul că am încălcat regulile. Faptul că deși am promovat purtarea măștii, în momentul respectiv nu purtam mască, faptul că am fumat în spațiu închis”.

Suntem oameni, mai greșim, mi-am cerut scuze, important este să recunoști greșeala și să încerci să o îndrepți, a spus premierul Ludovic Orban, luni seara, la Digi24. Am greșit, am plătit, sunt dispus să plătesc pentru orice greșeală, a mai afirmat premierul, care a explicat că are o muncă istovitoare, de câte 15-16 ore pe zi, și pentru un fumător înrăit este greu să nu aibă la îndemână un loc special amenajat, așa că „te mai scapi, e greu să te controlezi tot timpul”, a spus Ludovic Orban.