MagiCAMP lansează proiectul Magic Makers pentru cei care nu pot trece indiferenți pe lângă suferința unui om

„Nevoia de a face bine e uriașă, ea este mult mult subestimată. De foarte multe ori auzim în jurul nostru spunându-se: „Oamenii sunt răi, fiecare cu bucățica lui, fiecare cu casa lui și atât”. Dar în realitate sunt foarte mulți oameni care se întorc în casa lor și ar vrea să facă ceva, dar nu știu de unde să pornească”, spune Melania Medeleanu, cea care a fondat împreună cu Vlad Voiculescu MagiCAMP.

Aproape zilnic află despre copii bolnavi care au nevoie de tratament, despre familii în situații grele care au nevoie de sprijin din partea celorlalți.

Prin proiectul Magic Makers, cei care doresc să se implice pentru a-i ajuta pe oamenii vulnerabili din comunitatea lor primesc susținere pentru a învăța cum să facă bine.

Cineva ne semnalează cazul. Ce facem noi prima dată este să validăm cazul, după care le arătăm niște opțiuni de implicare. Le spunem: „Uite, întoarce-te în comunitatea ta, fă un eveniment de strângere de fonduri, adună cât mai mulți oameni în jurul tău și, după ce strângi o anumită sumă, noi o dublăm, desigur, într-o anumită limită pe care o vom stabili”. Noi credem că e nevoie de fiecare dintre noi: implicarea civică are nevoie de fiecare dintre noi, educația are nevoie de fiecare dintre noi, pentru încrederea că lucrurile se pot schimba are nevoi de fiecare dintre noi”, explică Melania Medeleanu.

Un Magic Maker este un om care nu poate să treacă indiferent pe lângă suferința celorlalți. Poate fi un vecin sau un cunoscut. Un coleg de serviciu sau de facultate. Un părinte de la școala unde învață un copil sau unde predă un profesor care trebuie să lupte cu boala.

Poți să organizezi un maraton, un concert, o expoziție, iar noi îți dăm recomandări, te învățăm cum să faci toate lururile astea, astfel încât să nu o iei de la zero. De câte ori ai nevoie, voluntarii noștri te vor ghida.Și nu e vorba doar de strângerea de fonduri: dacă e un caz medical, familia nu trece doar prin probleme financiare. Tot universul i se prăbușește și e nevoie atunci ca „satul său”, indiferent că e format din vecini sau colegi să fie acolo și să ajute”, spune co-fondatoarea MagiCAMP.