Mai multe partituri muzicale prestigioase au fost scoase la licitație de Pierre Bergé

Pierre Bergé, filantrop și fost director al casei de modă Yves Staint Lauren, continuă vânzarea colecțiilor sale și va scoate la licitație, miercuri, la hotelul Drouot din Paris, partituri muzicale prestigioase și ediții originale rare ale unor opere poetice, informează AFP.

Aceasta va fi cea de-a treia vânzare din biblioteca renumitului om de afaceri francez, care conține peste 1.600 de volume, partituri muzicale și manuscrise prețioase ce datează din secolul al XV-lea și până în secolul al XX-lea.

În total, 260 de loturi vor fi puse în vânzare la licitația de miercuri.

Printre lucrările ce vor fi scoase la licitație de societatea Pierre Berge & Associes, în colaborare cu casa Sotheby's, se va afla o ediție originală a libretului operei "Die Meistersinger von Nurnberg" (1862), ce conține corecturi și adnotări făcute de Richard Wagner.

Acel volum, singura sursă autografă care stă mărturie a activității de revizuire a libretului operei citate, reprezintă elementul central al licitației. Prețul său a fost estimat între 60.000 și 80.000 de euro.

Mai multe partituri de Wolfgang Amadeus Mozart vor fi puse în vânzare, inclusiv ediția originală de la "Șase sonate", compuse de Mozart la vârsta de opt ani. Exemplarul, tipărit la Londra în 1765 și dedicat, în franceză, "maiestății sale Charlotte", soția regelui George al III-lea, a fost estimat la un preț cuprins între 10.000 și 15.000 de euro.

Beneficiarul acestor licitații este Fundația Pierre Berge-Yves Saint Laurent, care desfășoară programe de conservare a creațiilor semnate de celebrul designer, organizează expoziții și sprijină acțiuni culturale și educative.