Maia Morgenstern a renunţat la funcţia de director al Teatrului Evreiesc de Stat

Maia Morgenstern (55 de ani), directoarea Teatrului Evreiesc de Stat (TES) din Bucureşti din 2012, a decis să renunţe la această funcţie. Această informaţie este confirmată şi de un anunţ al Primăriei Municipiului Bucureşti, instituţie în subordinea căreia se află TES.

Conform acestui anunţ, Maia Morgenstern „s-a retras în timpul procedurii”, ceea ce înseamnă că a renunţat la a continua activitatea de manager al teatrului. Actriţa nu doreşte să rămână nici interimar în această funcţie, până la organizarea unui nou concurs.

Maia Morgenstern ocupă funcţia de manager al Teatrului Evreiesc de Stat din anul 2012, când a fost într-o poziţie de interimar, ulterior fiind numită în funcţie, în urma unui concurs. Pe parcursul mandatului său teatrul a intrat într-un proces complet de renovare, după ce acoperişul clădirii a fost parţial distrus în urma unei furtuni. De asemenea, repertoriul a avut parte de mai multe premiere importante şi de multe spectacole de succes.

"Ceea ce este cu adevărat tulburător (pentru mine în orice caz) este faptul că noi, actorii de pe scenă suntem autorii propriilor noastre "poveşti": fiecare spune câte ceva despre viaţa sa. Poveşti vesele şi/sau triste, tragice sau banale, sfâşietoare sau ridicole. Noi… noi jucăm în limba română, greacă, arabă şi kurdă”, a scris Maia Morgenstern pe contul de Facebook, în urmă cu puţin timp."