Maia Morgenstern câştigă concursul pentru directoratul Teatrului Evreiesc de Stat

Marţi, a avut loc susţinerea proiectelor de management în etapa de interviu, pentru directoratul Teatrului Evreiesc de Stat(TES).

Marţi, a avut loc susţinerea proiectelor de management în etapa de interviu, pentru directoratul Teatrului Evreiesc de Stat(TES).

Actriţa Maia Morgenstern a câştigat concursul în faţa contracandidatului său, regizorul de teatru Erwin Simsensohn, după cum a declarat Traian Petrescu, şeful comisiei de cultură a PMB.

Actriţa ocupă funcţia de manager al Teatrului Evreiesc de Stat din anul 2012, când a fost într-o poziţie de interimar, ulterior fiind numită în funcţie, în urma unui concurs. Pe parcursul mandatului său teatrul a intrat într-un proces complet de renovare, după ce acoperişul clădirii a fost parţial distrus în urma unei furtuni. De asemenea, repertoriul a avut parte de mai multe premiere importante şi de multe spectacole de succes. Maia Morgenstern s-a născut pe 1 mai 1962, la Bucureşti.

A urmat Academia de Teatru şi Film între 1981 şi 1985. Printre rolurile sale de referinţă: Doamna T, în teatru şi film, Marguerite în „Dama cu camelii“, Lola Blau, în „Astă-seară, Lola Blau“, Lola Lola în „Îngerul albastru“. A jucat mari roluri de tragiciană: Medeea (în „O trilogie antică“, montată de Andrei Şerban, la Naţional, în 1990), Clitemnestra (în „Orestia“ lui Silviu Purcărete de la Craiova) sau „Electra“, la Atena. A interpretat-o pe mama lui Iisus în filmul lui Mel Gibson şi pe Arkadina în spectacolul „Pescăruşul“, al lui Andrei Şerban, iar în curând va putea fi văzută în filmul „What about love”, alături de Sharon Stone şi Andy Garcia.