Maratonul vaccinării din București: S-au vaccinat peste 20.000 de oameni

Maratonul vaccinării din Capitală s-a încheiat în această dimineață, după trei zile de imunizare non-stop, iar organizatorii fac bilanțul. În total s-au vaccinat mai bine de 20.000 de persoane, cu mult peste așteptările oficialilor.

Ținta inițială a autorităților era să vaccineze cel puțin 10.000 de persoane.

„Este peste așteptările noastre. Ne bucurăm că bucureștenii și cei din jurul Bucureștiului au avut încredere în noi”, a spus Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

El a adăugat că mulți dintre cei care au venit să se vaccineze aveau comorbidități și istoric de reacții alergice, dar că nu au fost înregistrate cazuri de reacții adverse deosebite în urma vaccinării.

 

Inițial, la maratonul de vaccinare au participat 1.200 de voluntari, dar din cauza fluxului mare de oameni au mai fost chemați voluntari de pe listele de rezervă. Astfel s-a ajuns la un total de 1.350 de voluntari – medici, asistenți medicali și studenți.

„La un moment dat, a fost un flux atât de mare, încât am zis să nu se stea mult la coadă – și în general nu s-a stat mai mult de 15 minute – și la o simplă chemare pe WhatsApp ne-am trezit cu foarte mulți rezidenți pe care a trebuit să-i trimitem și acasă la un moment dat, fiind foarte mulți”, a spus Jinga.

Maratonul a început vineri, la ora 16:00. Centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională vor fi redeschise peste 3 săptămâni, când oamenii vaccinați în acest weekend vor primi rapelul. De asemenea, tot atunci, sunt așteptați și alți români la vaccinare.