Marcel Ciolacu, discurs la Congresul PSD: „Trebuie să ne rupem de trecut. Vremea tătucilor a apus!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidul trebuie să se rupă de trecut și a promis că în mandatul său, justiția va rămâne acolo unde îi este locul, în sala de judecată, o aluzie la ceea ce s-a întâmplat în mandatul fostului lider PSD Liviu Dragnea. „Reconstrucţia PSD a început, iar astăzi se decide viitorul social-democraţiei din România”, a anunțat liderul social-democrat în discursul de la Congresul extraordinar al PSD.

Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid. Ați avut – la fel ca și mine – rezultate bune. Ați construit – la fel ca și mine – organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului”, a declarat Marcel Ciolacu .

„Justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administraţiei prezidenţiale”, a declarat Marcel Ciolacu.  „Reforma justiţiei trebuie făcută de către profesionişti, de magistraţi, de CSM, de asociaţiile profesionale. Şi trebuie să ne rupem de trecut! (…) Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democraţiei din România! Reconstrucţia PSD a început”, a anunțat liderul PSD.

Ciolacu a promis modernizarea partidului, dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa și a cerut toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri, subliniind că este nevoie de promovarea oamenilor integri, competenţi.