Marcel Ciolacu vede cum cresc veniturile românilor

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul Marcel Ciolacu a adus veşti optimiste pentru români, subliniind un progres economic notabil în ciuda provocărilor inflationiste. În cadrul unei intervenţii televizate la Antena 3, Ciolacu a evidenţiat o creştere reală a veniturilor cetăţenilor, atât la nivel de gospodărie, cât şi pe persoană, care a depăşit ritmul inflaţiei.

Potrivit premierului, acest avans economic reprezintă un semn clar că politica guvernamentală îşi atinge obiectivele de stabilizare macroeconomică şi de ameliorare a condiţiilor de viaţă. Ciolacu a punctat că veniturile per capita şi pe gospodărie au înregistrat o creştere de 13,5%, respectiv 13,1%, în timp ce inflaţia a crescut cu rate mai mici, de 11,5% şi respectiv 11%. Deşi a menţionat că diferenţa între aceste procente este „mică”, faptul că indicatorii de venit sunt „pe plus” în comparaţie cu inflaţia este un motiv de optimism.

Prim-ministrul a subliniat că, la preluarea mandatului, România se confrunta cu o inflaţie „cu două cifre”, situaţie care necesită măsuri sustenabile pentru reducerea acesteia sub pragul de 5% până în toamnă. Scăderea inflaţiei sub acest nivel este esenţială pentru ca românii să experimenteze o îmbunătăţire tangibilă a nivelului de trai.

În plus, Ciolacu a recunoscut că există în continuare un „decalaj” în ceea ce priveşte preţurile la alimente, însă a asigurat că eforturile guvernului sunt concentrate pe reducerea acestora. Această abordare face parte dintr-o strategie mai amplă de combatere a inflaţiei şi de sprijinire a cetăţenilor în faţa scumpirilor, având ca scop final stabilizarea economiei şi creşterea bunăstării populaţiei.