Marcel Ciolacu viitorul primar al Capitalei?

Getting your Trinity Audio player ready...

Surse din interiorul Partidului Social Democrat (PSD) au dezvăluit că varianta ca liderul lor, Marcel Ciolacu, să candideze pentru funcția de primar al Capitalei este din nou pe masă. Această discuție vine în contextul posibilei comasări a alegerilor europarlamentare din iunie cu cele locale. Deși încă nu a fost discutată oficial în cadrul coaliției, această posibilitate a fost anterior luată în considerare în cadrul PSD.

Sursele citate au menționat că președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, ar fi avansat această idee. În acest scenariu, Nicolae Ciucă ar urma să fie candidat comun la alegerile prezidențiale. Discuțiile dintre liderii celor două partide vor fi decisive pentru viitorul politic al ambilor lideri.

Într-un interviu acordat postului Antena 3, Nicolae Ciucă a declarat că nu se retrage și că împreună cu PNL vor decide dacă va candida la alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, PNL a anunțat că îi retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan pentru un al doilea mandat la Primăria Capitalei. Liderul PNL București, Sebastian Burduja, a confirmat că partidul va avea propriul candidat, însă numele acestuia nu a fost încă comunicat public.

În același timp, Gabriela Firea, fost primar al Bucureștiului, a insistat să fie anunțată oficial candidatul PSD la Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu a evitat să facă un anunț clar în acest sens. Firea a subliniat că săptămâna viitoare se va discuta în cadrul partidului despre candidații la sectoare și Primăria Capitalei.

Președinta PSD București a afirmat că este deschisă să participe la alegeri preliminare în partid și să fie realizate sondaje pentru a stabili candidatul optim pentru funcția de primar al Bucureștiului.