Marea Britanie, în izolare totală. Boris Johnson: TREBUIE să staţi în casă

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că toţi locuitorii Marii Britanii trebuie să stea în casă, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Din această seară, oamenii din Marea Britanie vor avea voie să îşi părăsească locuinţele doar pentru scopuri precise – cumpărături de bază, mişcare o dată pe zi, nevoi medicale şi pentru a merge la serviciu atunci când este absolut necesar. 

Nu trebuie să vă întâlniţi cu prieteni sau membri de familie care nu locuiesc cu voi. Cumpărăturile sunt permise doar pentru alimentele esenţiale şi medicamente. Poliţia are puterea de a impune noile reguli, inclusiv prin amenzi. Toate magazine care vând bunuri non-esenţiale trebuie să se inchidă. La fel şi bibliotecile, locurile de joacă, locurile de sport în aer liber, bisericile. Toate adunările de mai mult de două persoane în public, exceptând persoanele cu care locuiţi, sunt interzise. Toate evenimentele sociale, inclusiv nunţile şi botezurile, sunt interzise. Parcurile vor rămâne deschise pentru mişcare, dar adunările sunt strict interzise. Restricţiile vor fi revizuite în trei săptămâni”, a spus Boris Johnson