Lansare de carte la Palatul Elisabeta din Bucureşti

margareta-marturia-unui-sfert-veac-regal„Margareta, mărturia unui sfert de veac regal” va fi lansat miercuri, de la ora 17,30 în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Volumul publicat de Editura Curtea Veche de cuprinde ultimii 25 de ani de ani în fapte reprezentative ale ASR Principesa Margareta, bogata activitate caritabilă şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României.

Alături de fotografii inedite ale familiei regale, realizate cu ocazia evenimentelor din viaţa publică şi privată, volumul urmăreşte drumul României, de la o ţară constrânsă de grave probleme la una ajunsă într-un moment de echilibrată afirmare.

Vorbind despre ziua în care a venit în România, ASR Principesa Margareta declară: „A fost cea mai importantă zi din viaţa mea, o experienţă emoţională puternică şi o călătorie care mi-a schimbat viaţa. Nu mai avusesem nicăieri o casă cu adevărat, căci România, deşi îmi fusese interzisă, era pentru mine acasă. Mă simţeam ca şi când ar fi fost o parte din tatăl meu care se întorcea din exil. Era o responsabilitate enormă şi, în acelaşi timp, o bucurie imensă”.