Mari interpreți/Mari Compozitori: Richard Galliano

Joi, 28 martie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați „Tango pour Claude”,  „Little Tango” şi „Bach Orchestral Suite No. 3în interpretarea lui Richard Galliano, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang.

La 23 de ani s-a afirmat în viaţa muzicală pariziană ca aranjor, dirijor şi compozitor, iar printre vedetele muzicii franceze alături de care a cântat în concerte se numără: Claude Nougaro, Barbara, Serge Reggiani, Charles Aznavour, Juliette Gréco ş.a. Împreună cu acordeonul său model Victoria a înregistrat o serie de discuri, a susţinut concerte şi turnee, iar în 1996 a ajuns în SUA unde a înregistrat New York Tango, un disc multipremiat.

În portofoliul compozitorului Richard Galliano s-au adunat peste 400 de lucrări create sau aranjate. Încă de la 23 de ani şi-a demonstrat şi talentul deosebit de orchestrator, fiind solicitat în permanenţă de solişti sau diferite grupuri muzicale

Emisiunea „Mari interpreți/Mari Compozitori” se difuzează de luni până joi, de la ora 13:00 (în reluare de la ora 22), ascultătorii Radio Clasic având ocazia de a se bucura de cele mai recente și apreciate interpretări din lumea muzicii clasice.