Mari personalități i-au adus un ultim omagiu legendarului Chuck Berry

Mai mulți artiști, actori și scriitori i-au adus un ultim omagiu legendarului cântăreț, compozitor și chitarist american Chuck Berry, unul dintre pionierii muzicii rock and roll, care a încetat din viață sâmbătă la vârsta de 90 de ani.

Membrii The Rolling Stones au transmis că sunt "profund îndurerați" la aflarea veștii. "A fost un adevărat pionier al genului rock 'n' roll și a avut o influență masivă asupra noastră", se arată în mesajul publicat de formația britanică, potrivit DPA. "Chuck nu a fost numai un chitarist, un cântăreț și un interpret genial ci, mai important, a fost un compozitor artizan. Melodiile sale vor trăi veșnic", au completat membrii The Rolling Stones.

De asemenea, Mick Jagger a scris pe contul său de Twitter că Berry "ne-a luminat anii adolescenței și a suflat viață în visele noastre de a deveni muzicieni și interpreți". "Sunt atât de trist să aud că Chuck Berry s-a dus. Vreau să îi mulțumesc pentru toată muzica plină de inspirație pe care ne-a oferit-o", a mai scris vocalistul din The Rolling Stones.

Și fostul component al The Beatles, Ringo Starr, i-a adus un omagiu lui Chuck Berry citând unele dintre celebrele versuri ale acestuia: "Just let me hear some of that rock 'n' roll music any old way you use it". "Cânt în timp ce vorbesc despre tine. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Chuck Berry", a scris Starr pe contul său de Twitter, conform DPA. "Odihnească-se în pace. Chuck Berry, Domnul muzicii rock 'n' roll", a completat el.

Muzicianul american Bruce Springsteen a transmis la rândul său un mesaj la scurt timp după aflarea veștii dispariției pionierului muzicii rock and roll catalogând-o drept "imensa pierdere a unui gigant". "Chuck Berry a fost cel mai de seamă interpret și chitarist al genului rock și cel mai important și mai pur compozitor rock 'n' roll care a trăit vreodată", a adăugat Springsteen.

Lenny Kravitz a transmis la rândul său un mesaj pe Twitter în care subliniază importanța amprentei lui Chuck Berry în istoria muzicii: "Nici unul dintre noi nu ne-am fi aflat aici dacă nu ai fi fost tu. Continuă să cânți rock, fratele meu!"