Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare

Getting your Trinity Audio player ready...

Curtea de Apel București a pronunțat miercuri o sentință definitivă în cazul lui Mario Iorgulescu, condamnându-l la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omorul unui tânăr într-un accident de mașină petrecut în 2019, când el conducea sub influența alcoolului și a drogurilor. Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat în primă instanță la 15 ani și 8 luni de închisoare.

De menționat că Mario Iorgulescu nu a fost prezent la proces și nu a fost audiat de procurori sau magistrați în timpul urmăririi penale sau procesului.

În seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu se afla la o petrecere în satul Gulia, comuna Tărtășești, unde a consumat alcool. El s-a certat la telefon cu fosta sa iubită și, într-o criză de gelozie și furie, s-a urcat în mașina sa Aston Martin și a părăsit locația, conducând sub influența alcoolului (cu o alcoolemie de 1,96 g/l) și a cocainei.

Imagini de pe camerele de supraveghere au arătat că el circula cu viteze între 140 km/h și 164 km/h. La un moment dat, a trecut pe culoarea roșie a semaforului cu 145 km/h și a intrat într-o coliziune frontală cu mașina condusă de un alt bărbat, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu a fost imediat transferat în Italia de către familia sa cu un avion privat și internat într-o clinică privată. El a fost trimis în judecată în lipsă și a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru omor și conducere sub influența alcoolului și a cocainei pe 10 februarie 2023, în prima instanță.

Sentința definitivă pronunțată astăzi subliniază că Iorgulescu avea discernământ în momentul accidentului și nu suferea de afecțiuni psihice care să îl împiedice să participe la procesul din România. Mario Iorgulescu este înca în Italia și nu este clar cum va fi dus înapoi în România pentru a-și ispăși pedeapsa.