Masca devine obligatorie la Washington D.C.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a înăsprit miercuri regulile privind portul măştii în capitala americană ordonând rezidenţilor acesteia să îşi acopere faţa imediat ce au ieşit din locuinţă, relatează AFP.

„Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa, dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment”, a explicat primarul democrat al Washingtonului. Ea a anunţat această măsură împreună cu sloganul „E simplu: când pleci de-acasă, trebuie să porţi mască”.

„Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă veţi putea păstra distanţarea fizică”, le-a explicat ea locuitorilor capitalei americane.

Sunt și câteva excepţii, în special pentru sportivii care desfășoară activități fizice, dacă se află la depărtare de alte persoane.

În capitala americană, ca şi în majoritatea statelor, numărul cazurilor pozitive de COVID-19 este pe cale de a creşte, chiar dacă Washingtonul a fost relativ ferit de coronavirus de la începutul pandemiei. Chiar și președintele american, Donald Trump, și-a schimbat recent atitudinea în privința portului măștii de protecție, afirmând că asta ține de „un gest patriotic”.