Mașinile cu 9 locuri vor putea face transport Uber

Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativă prin care este transportul de pasageri de tip Uber poate fi făcut și cu maşini cu nouă locuri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Senatul a adoptat cu unanimitate (133 de voturi „pentru”) propunerea prin care este modificată definiţia autoturismului, astfel încât activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto să fie permise şi pentru maşinile cu nouă locuri.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 19 din OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto a fost iniţiată de un grup de parlamentari de la PSD, printre care se numără Marcel Ciolacu şi Lucian Romaşcanu.

„Limitarea actuală a numărului de locuri la 5, inclusiv conducătorul auto, duce la discriminări şi îngrădirea accesului la piaţa transportului alternativ pentru acei posesori de autovehicule care se încadrează în definiţia autoturismului aşa cum este înţeleasă aceasta din OG 27/2011, motiv pentru care este necesară modificarea lit.a), art. 19, pentru a reflecta definiţia autoturismului, şi anume să aibă 9 locuri, inclusiv conducătorul auto”, se arată în expunerea de motive.