Medicul care a luat 9 șpăgi în 10 zile: „Doamne dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori!”

Un medic din Gorj, reținut pentru luare de mită, avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, menită să îl scape de procurori. Nu s-a dovedit eficientă, mai ales că a fost interceptat rostind-o chiar de către procurori, care i-au montat microfoane și camere în cabinet. Totul, după ce mai mulți pacienți l-au reclamat că a refuzat să îi opereze dacă nu îi dădeau mită. „Dacă e speranță de ceva bănuți, internez”, a mai fost surprins cadrul medical spunând.

Rugăciune anti-procurori

,,Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!” (sursa: Parchetul Gorj)

Medicul, susțin anchetatorii, avea adesea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. Un astfel de monolog este considerat incriminator.
Crezul doctorului, interceptat

„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”. (sursa: Parchetul Gorj)

Procurorii îl acuză că, dacă suma dată de pacient era prea mică, operația era amânată la nesfârșit.

Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Pachetul de pe lângă Tribunalul Gorj: Medicul la un moment dat numără până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar însă era nemulțumit evident, rezultă din probe, dacă sumele respective erau prea mici.

În biroul doctorului, anchetatorii au găsit un dulap din lemn plin ochi cu bani: peste 70 de mii de lei, dar și sticle de alcool scumpe, parfumuri, ori alte atenții primite de la pacienți.
Interceptat când număra mita

„Ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6! (sursa: Parchetul Gorj)