Meteorologii anunță temperaturi peste medie în minivacanța de Paște

Getting your Trinity Audio player ready...

Meteorologii anunță că temperaturile din această perioadă vor fi peste cele normale, mai ales în sudul și sud-estul țării, continuând această tendință până aproape de jumătatea lunii mai. În alte regiuni ale țării, temperaturile vor rămâne apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă a anului.

În săptămâna 15 – 22 aprilie 2024, valorile termice se vor situa peste medie în jumătatea sud-estică a țării, în special în extremitatea de sud-est, în timp ce în restul țării, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale. De asemenea, această săptămână va aduce precipitații excedentare la nivel național, accentuate mai ales în zonele montane.

Pentru intervalul 22 – 29 aprilie 2024, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile extracarpatice, menținându-se aproape de valorile obișnuite în celelalte zone. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024 va continua să aducă temperaturi ușor peste medie în toate regiunile, cu o accentuare în zonele sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În ultima săptămână analizată, 6 – 13 mai 2024, temperaturile vor rămâne ușor peste medie în sud și sud-est, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de normal. Precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o posibilă ușoară creștere în regiunile sudice.