Ministrul Educației anunță modificări privind situațiile în care copiii să meargă fizic la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reamintit cele trei situații în care elevii nu trebuie să meargă fizic la școală și pot continua orele online și a precizat că vor mai fi adăugate și altele, care sunt momentan discutate cu Ministerul Sănătății.

Ministrul a fost întrebat ce părere are despre părinții care refuză să își trimită copiii la școală, de teamă, deși ei nu se încadrează în situațiile pentru școala online.

„Ordinul de ministru comun precizează foarte clar acele situații în care elevii nu vor merge fizic în școli: în cazul în care există o certificare medicală, în cazul în care există în familie persoane vulnerabile, situație care trebuie certificată și al treilea în cazul în care elevul prezintă simptome, asta nu mai trebuie certificat, caz în care elevul poate să nu se mai prezinte, școlile știind că nu trebuie să mai pună absențe.

Va există posibilitatea completării acestui ordin de ministru cu câteva situații care trebuie luate în calcul. Este vorba de elevii din învățământul special care își desfășoară activitatea în clase de 4-5 elevi, nu cred că se pune problema distanțării fizice și care în mod evident având cerințe educaționale speciale, își vor justifică posibilitatea de ore cu prezența fizică indiferent de scenariul în care se găsește localitatea.

Mai sunt astfel de situații, împreună cu ministrul sănătății am discutat și urmează să venim cu precizări”, a răspuns ministrul Educației.