Ministrul Educației: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome vor sta acasă 14 zile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că elevii care au simptome și care nu pot fi testați, pentru că părinții nu și-au dat acordul, vor rămâne acasă pentru 14 zile, subliniind, din nou, că formularul de consimțământ nu este obligatoriu.

„Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivilor elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă părintele își dă acordul, elevul poate fi testat fie în școală, acolo unde există cabinet medical, fie de către DSP.

„Dacă nu-și va da acordul, din păcate, elevul va avea restricționată pentru o perioadă de 14 zile participarea fizică în colectivitate”, a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului Educației, prima zi de școală s-a desfășurat în condiții bune și se așteaptă ca situația să continue și copiii să poată merge la școală.

„Sunt încrezător că prin responsabilitatea elevilor, profesorilor, părinților, a celor care gestionează unitățile de învățământ vom evita apariția unor focare care să genereze închiderea prematură a acestor cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu.