Ministrul Finanțelor anunță anul 2024 ca an fără impozite și taxe Noi

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministrul Finanțelor din România, Marcel Boloș, a declarat într-o conferință de presă recentă că anul 2024 va fi unul fără introducerea de noi impozite și taxe. Această decizie este descrisă de ministrul Boloș ca fiind o dovadă de respect minim și decență față de mediul de afaceri. „2024 nu este în discuţie cu impozite şi taxe. Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe. Să fie clar. E respectul minim, decenţa minimă pentru mediul de afaceri și nici nu ar fi corect și cinstit”, a menționat ministrul.

Această poziție a Ministerului de Finanțe pare să fie în concordanță cu angajamentele României la nivel european, în special cu jalonul 207, care impune implementarea unei reforme a sistemului de impozite și taxe. „Nu cred că este o noutate pentru nimeni jalonul 207, care spune în mod clar că trebuie să implementăm o reformă a sistemului de impozite şi taxe, dar pentru toată lumea s-a spus de fiecare dată exact acelaşi lucru este în discuţie începând cu anul 2025”, a explicat Boloș.

Mai mult, Marcel Boloș a adus în discuție și jalonul 206 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care se concentrează pe revizuirea cadrului fiscal în scopul de a sprijini creșterea economică sustenabilă. „Noi am transmis la Comisia Europeană toate informaţiile necesare prin care jalonul 206 cu micro-întreprinderile socotim că este implementat”, a adăugat ministrul, subliniind că, în acest moment, nu există intenția de a modifica impozitele și taxele.