Mircea Cărtărescu: „Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roşie. Evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere”

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Mircea Cărtărescu şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care ar putea să se desfăşoare protestele din Piaţa Victoriei, limbajul folosit de Liviu Dragnea şi cei din jurul său, sugerând, conform scriitorului, „o politică de forţă care vizează oamenii”.

Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roşie”, şi-a început Mircea Cărtărescu mesajul postat duminică pe Facebook. În opinia scriitorului, PSD a încetat să fie un partid normal, cu o politică normală, „devenind un posibil grup de asalt în slujba unui potenţial dictator”.

Având în vedere ultimele declaraţii făcute de Liviu Dragnea, Cărtărescu atrage atenţia că „de-acum ne putem aştepta la represalii fizice împotriva personalităţilor oponente şi a protestatarilor, ca şi la o guvernare discreţionară, prin dictat”.

Mircea Cărtărescu se numără printre personalităţile din mediul cultural care au ieşit la protestele din Piaţa Victoriei, alături de soţia sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, actriţa Oana Pellea, filosoful Mihai Şora, sau scriitoarea Ana Blandiana.

Într-o altă postare pe Facebook, autorul Solenoidului considera că, dacă partidul îl suportă, Liviu Dragnea poate să rămână preşedinte al PSD-ului, însă ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, „pentru că aici e vorba despre imaginea statului român. Un dublu condamnat penal nu poate rămâne în această poziţie fără să prejudicieze grav imaginea României”.