Miruna Pascu, mama baiatului care a produs accidentul de la 2 Mai, a fost arestată

Miruna Pascu, mama băiatului de 19 ani, autorul accidentului de la 2 Mai, comis sub influența drogurilor, a fost arestată preventiv, fiind acuzată de procurori că a amenințat o tânără din cercul social al fiului ei cu dezvăluirea unor informații compromițătoare despre aceasta, în cazul în care ar fi denunțat comportamentul fiului său.

Procurorii au reținut-o pe Miruna Pascu pentru infracțiuni care vizează obstrucționarea justiției, susținând că ea ar fi încercat să șantajeze martori implicați în dosarul de cercetare a fiului ei. Vineri, ea a fost prezentată în fața Tribunalului București, care a emis un mandat de arest preventiv pe numele ei pentru o perioadă de 30 de zile.

Adrian Nedea, avocatul Mirunei Pascu, a confirmat că aceasta a contestat deja decizia de arest preventiv.

Avocatul a subliniat că situația familială este una dramatică, deoarece Vlad Pascu, fiul acesteia, este în arest, tatăl lui este sub control judiciar, iar acum mama sa este arestată preventiv. Nedea a menționat că părinții sunt divorțați și mai au un copil minor care rămâne singur acasă.

DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) a declarat că Miruna Pascu a exercitat presiuni pentru a împiedica o persoană să furnizeze mărturii sau să facă declarații veritabile într-un caz investigat de către serviciul teritorial Constanța al DIICOT, referitor la infracțiuni legate de deținerea ilegală a unor droguri de risc pentru consum personal.

Fiul Mirunei Pascu, Vlad Pascu, este în arest într-un dosar în care este acuzat de omor din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența substanțelor interzise și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. El a comis aceste infracțiuni sub influența drogurilor, soldându-se cu moartea a doi studenți la 2 Mai.

Joi, Vlad Pascu a fost audiat de DIICOT, alături de părinții săi și alți tineri din cercul său social, în urma unor percheziții efectuate în dosarul respectiv. DIICOT a anunțat ulterior că Vlad Pascu a fost pus sub urmărire penală pentru alte trei infracțiuni noi: deținerea de droguri de risc pentru consum personal, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilegal de droguri. DIICOT a menționat că inculpatul a achiziționat în mod repetat astfel de substanțe atât pentru consumul său personal, cât și pentru a le furniza altor consumatori, în cadrul unor petreceri private organizate la domiciliul său.