Musicalul ”La La Land”, cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur

Musicalul romantic ''La La Land'', în regia lui Damien Chazelle, cu Emma Stone și Ryan Gosling în rolurile principale, a obținut luni cele mai multe nominalizări, șapte, la Globurile de Aur în cadrul secțiunii film, fiind urmat de drama ''Moonlight'' a regizorului Barry Jenkins, care a obținut șase nominalizări.

La categoria cel mai bun film dramă au fost selectate 'Hacksaw Ridge', 'Hell or High Water', 'Lion', 'Manchester by the Sea' și 'Moonlight'.

Filmele '20th Century Women', 'Deadpool', 'Florence Foster Jenkins', 'La La Land' și 'Sing Street' își dispută categoria cea mai bună comedie sau musical la secțiunea film.

Casey Affleck pentru rolul din 'Manchester by the Sea', Joel Edgerton — 'Loving', Andrew Garfield — 'Hacksaw Ridge', Viggo Mortensen — 'Captain Fantastic' și Denzel Washington pentru rolul din 'Fences' sunt actorii selectați la categoria cel mai bun rol masculin într-un film dramă.

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un film dramă au fost selectate: Amy Adams — 'Arrival', Jessica Chastain — 'Miss Sloane', Isabelle Huppert — 'Elle', Ruth Negga — 'Loving' și Natalie Portman pentru rolul principal din 'Jackie'.

La categoria cel mai bun actor într-un musical sau comedie au fost desemnați: Colin Farrell în 'The Lobster', Ryan Gosling în 'La La Land', Hugh Grant în 'Florence Foster Jenkins', Jonah Hill în 'War Dogs' și Ryan Reynolds în 'Deadpool'.

Acordate începând cu 1994, premiile Globurile de Aur pentru film și televiziune sunt anunțate în urma unei selecții realizate de peste 90 de jurnaliști, membri ai Asociației presei străine de la Hollywood. Câștigătorii vor fi anunțați la 8 ianuarie anul viitor în cadrul unei ceremonii găzduite de comedianul Jimmy Fallon. Cu prilejul ceremoniei de la Los Angeles, actrița Meryl Streep va primi distincția Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.