Neagu Djuvara şi Mihai Şora au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis

După ce au fost decoraţi în luna august de preşedintele Klaus Iohannis, istoricul Neagu Djuvara şi fiolosoful Mihai Şora au fost prezenţi luni, la ceremonia de la Palatul Cotroceni.

Lui Neagu Djuvara distincţia i-a fost acordată ”cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care şi-a servit patria, prin angajamentul personal în procesele politice, diplomatice şi culturale ce au promovat valorile, istoria şi imaginea ţării noastre în lume, precum şi pentru înalta ţinută morală de care a dat dovadă de-a lungul timpului”. Djuvara a împlinit 100 de ani pe 18 august. De centenar se apropie şi filosoful

Mihai Şora, născut pe 7 noiembrie 1916, şi care a fost decorat de către preşedintele Iohannis ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră dedicată valorilor umane fundamentale, cercetării şi educaţiei, prin care a îmbogăţit cultura românească şi universală, pentru rolul avut în consolidarea democraţiei în România postdecembristă, impunând-se ca un reper al tinerei generaţii”.