Nicușor Dan: Firea a oprit plata banilor pentru persoanele cu handicap

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei care nu și-a preluat încă mandatul, o acuză pe Gabriela Firea, încă primar în funcție, că a oprit plata sumelor datorate adulților cu dizabilități. Reacția sa vine după ce Direcția Generală de Asistență Socială, instituție din subordinea primăriei conduse încă de Firea, a anunțat că plata stimulentului financiar pentru adulții cu handicap a fost amânată din lipsă de fonduri.

”Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție. Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.
 
Gabriela Firea l-a acuzat permanent pe Nicușor Dan în campania electorală că va opri plata stimulentelor pentru diferite categorii de persoane, printre care și cei cu handicap, dar candidatul de dreapta a respins acuzațiile