Nicușor Dan, la depunerea candidaturii: „Putem să facem din București orașul din care copiii noștri să nu vrea să plece”

Nicușor Dan, independentul susținut de blocul forțelor de dreapta, și-a depus astăzi candidatura la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei.

După depunerea dosarului de candidatură și a semnăturilor de susținere, candidatul proaspăt oficializat al blocului forțelor de dreapta a susținut o conferință de presă împreună cu Ludovic Orban, președintele PNL, și Dan Barna, copreședinte al Alianței USR PLUS. Alături de aceștia, la conferința de presă au fost prezenți și alți lideri ai PNL și USR PLUS, precum și candidații susținuți la primăriile de sector de blocul forțelor de dreapta.

Nicușor Dan, Dan Barna și Ludovic Orban au susținut scurte discursuri în care au ținut să accentueze unitatea dreptei, ideea de echipă și miza acestor alegeri pentru bucureșteni și viitorul orașului în care trăiesc.

Nicușor Dan: „Putem să facem din București orașul de care noi bucureștenii să fim mândri”

Nicușor Dan a început prin a mulțumi susținătorilor, voluntarilor de la PNL și USR PLUS care au strâns semnături în stradă, oamenilor care au donat, artiștilor care au contribuit și personalităților care au girat această candidatură și în 2012, și în 2016, și acum. Reamintim că acum câteva zile, filozoful Andrei Pleșu și-a reiterat susținerea pentru Nicușor Dan la alegerile pentru funcția de primar, la fel ca acum 8 ani și acum 4 ani.

Candidatul susținut de blocul forțelor de dreapta a vorbit despre cei cărora li se adresează campania sa, bucureștenilor ” care vor ca administrația să fie una de bun simț, vor ca administrația să fie una care lucrează pentru ei și nu vor ca administrația să fie una care îi minte și care își bate joc de banii pe care ei i-au muncit”

“Este o campanie pentru mamele care vor, pur și simplu, să aibă loc cu căruciorul pe stradă și vor ca, dacă semnalează vreo defecțiune la un loc de joacă, ea să fie reparată.

Este o campanie pentru familiile tinere care doresc un lucru simplu, să aibă garanția că găsesc un loc la creșă sau la grădiniță.

Este o campanie pentru persoanele în vârstă care au nevoie de un centru în cartier unde să se întâlnească cu alte persoane, să vadă un spectacol de film sau de teatru.

Este o campanie pentru persoanele cu handicap care au nevoie doar ca Primăria să le dea un oraș accesibil pentru ca ei să aibă acces la un loc de muncă.

Este o campanie pentru oameni de afaceri, care îmi spun în momentul acesta că vor ca Primăria să nu-i încurce și mai spun un lucru, că le este rușine să își invite omologii lor, partenerii lor de afaceri în București, pentru că orașul acesta nu arată bine.”, a spus candidatul partidelor de dreapta.

Apoi Nicușor Dan a mulțumit PNL și USR-PLUS pentru susținere și unitate, ”pentru că au înțeles mesajul bucureștenilor, care în număr foarte mare le-au transmis că ne-am săturat de administrația PSD, uniți-vă și scăpați-ne de această administrație.”

Referitor la candidatura actualului primar al Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan a continuat pe un ton critic și s-a întrebat retoric „cum poți să ceri un nou mandat, când tu ai dus orașul în faliment, când ai cheltuit în 4 ani banii pe 5 ani, când ai promis 20 de grădinițe și nu ai făcut nici măcar una, când azi, în momentul în care vorbim, 1000 de blocuri din orașul ăsta nu au apă caldă, în secolul 21 și dacă lucrările continuă în ritmul în care actuala administrație le face, ar dura 400 de ani ca rețeaua de termoficare să fie modernizată?”

În ultima parte a discursului, candidatul dreptei și-a prezentat soluțiile pentru București, printre care metroul de suprafață, reabilitarea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligentă, rețeaua de mari parcări la intrarea în oraș.

”Putem să facem din București orașul de care noi bucureștenii să fim mândri și din care copiii noștri să nu vrea să plece. Și vă mărturisesc că pe această ultimă chestiune am un interes personal”, și-a încheiat discursul Nicușor Dan.