Nicușor Dan: Putem carantina o stradă sau două, nu un sector întreg

Nicușor Dan a reiterat duminică ideea carantinării anumitor zone ale Capitalei, dacă măsura se va impune. Întrebat cum se poate carantina, tehnic, o stradă sau mai multe străzi, noul primar a răspuns: „Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală știu să facă asta”.

Nicușor Dan a declarat din nou că nu are în vedere o carantină generală în București.

„Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei – patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat cum va face tehnic carantinarea unei anumite zone, edilul a răspuns: „Eu cred că putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați – poliția Națională, Jandarmerie, Poliția Locală – pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică”. 

„Dacă o să fim în situația să luăm această măsură o să o luăm”, a adăugat primaurl general.

Nicușor Dan a adăugat că nu se pune problema carantinării unui sector întreg, ci este o ipoteză în care dacă pe o stradă sau mai multe este o incidență a infectărilor foarte mare, „există la nivelul forțelor de ordine publică expertiza cum să împiedici deplasarea, să permiți doar circulația persoanelor care au nevoi speciale”.