Nicușor Dan refuză cererea de protest a transportatorilor și fermierilor în Piața Victoriei

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat marți că a respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor, considerând-o „nerezonabilă”. Protestatarii doreau să ocupe Piața Victoriei de vineri până luni cu aproximativ 15.000 de vehicule, ceea ce ar fi paralizat traficul în Capitală.

Nicușor Dan a declarat pe Facebook că „Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini și utilaje”. El a subliniat că un astfel de protest ar bloca întregul transport în București, afectând semnificativ funcționarea normală a orașului.

Primarul a amintit că cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017, când 3.800 de autoturisme au fost dispuse în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației. În opinia sa, „dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun”.

Nicușor Dan a adăugat că „Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum”. Acest refuz vine în contextul în care fermierii și transportatorii din România continuă să protesteze pentru diverse revendicări, inclusiv reducerea prețurilor la RCA și eliminarea accizei la motorină pentru firmele de transport licențiate.