„Nicuşor Dan și Alex Găvan: „Centură Verde” pentru un București fără poluare!”

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, și alpinistul de altitudine și conservaționistul Alex Găvan, fondator al platformei civice „Împreună pentru Centura Verde”, au semnat un memorandum pentru Aer Curat. Prin acest act, cei doi își propun crearea Centurii Verzi București – Ilfov, având ca scop principal combaterea poluării care afectează sănătatea locuitorilor Bucureștiului și a zonei înconjurătoare.

În plus, platforma civică și cei doi semnatari invită alți decidenți politici și executivi să semneze memorandumul, subliniind că suportul lor este esențial pentru a asigura un aer curat în București și în alte orașe din țară. Printre măsurile propuse se numără înființarea unui grup de lucru pentru crearea Centurii Verzi până la sfârșitul anului 2023, adoptarea unui plan integrat pentru combaterea poluării de către Primăria București și Consiliul Județean Ilfov până în iunie 2024, și includerea Centurii Verzi în diverse planuri și strategii de dezvoltare la nivel local și regional.

Nicuşor Dan a subliniat importanța proiectelor de mediu și a felicitat inițiatorii acestui proiect, în timp ce Alex Găvan a evidențiat importanța acestui proiect ca fiind unul dintre cele mai semnificative din ultimii 30 de ani pentru București.