Nigel Kennedy va concerta pe 8 octombrie la Bucureşti

Violonistul britanic Nigel Kennedy îi va avea alături pentru concertul „Bach Meets Kennedy Meets Gershwin” de lunea viitoare, de la Sala Palatului, pe Rolf Bussalb (chitară), Doug Boyle (chitară), Peter Adams (cello) şi pe Piotr Kulakowski (bas), informează organizatorii.

Intrarea în sala de spectacol se va face începând cu ora 18,30, iar concertul va începe de la ora 20,00.

M-am dedicat interpretării sonatelor de Bach pentru vioară de când eram adolescent. Această muzică are un puternic accent meditaţional şi este, de asemenea, foarte potrivită pentru exerciţiile de menţinere a mâinilor, a degetelor, în special. Întotdeauna am urât yoga, încă de pe vremea când studiam cu Menuhin. Din fericire, Bach pare să facă mult mai mult pentru mine decât beneficiile imaginare pe care le au muzicienii care practică yoga în exces. Voi alege între sonata Nr. 1 în G-Minor sau mai fericitele forme de dans ale E-Majorului, Partita Nr. 3, în funcţie de ce feedback primesc din partea auditoriului. Spectacolul va veni direct din inima mea către voi. Pe Gershwin l-am urât mereu, până când m-am apucat de interpretat serios. Cumpărând discul ‘Ella & Satchmo’ nu mi-am redresat părerea. Dimpotrivă. Cu toate acestea, am auzit de nenumărate ori aceste cântece şi am devenit melancolic. Brusc. Pot spune că le-am iubit în timpul uceniciei mele cu Stephane Grappelli. Cântecele Gershwin au patos, farmec, aromă, astfel încât va fi o bucurie să le cânt pentru voi„, a declarat Nigel Kennedy pentru publicul român, potrivit unui comunicat.

Nigel Kennedy a lansat, de curând, un nou material de studio – „Kennedy Meets Gerswhin”.

În concertul de la Sala Palatului, publicul din România va putea asculta „Summertime”, „Rhapsody In (Claret &) Blue”, „They Can’t Take That Away From Me”, „Porgy and Bess”.

Biletele, cu preţuri cuprinse între 99 de lei şi 349 de lei, se pot cumpăra de pe ticketstore.ro