Noi temperaturi record în Canada: 49.5 grade Celsius

Zeci de oameni au murit în Canada pe fondul unui nou val de căldură fără precedent pentru această țară, relatează BBC. Canada a înregistrat marţi o temperatură record pentru a treia zi consecutiv, mercurul termometrului urcând până la 49.5 grade Celsius în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver.

Poliția din zona Vancouver a fost asaltată de apelurile de urgență, fiind raportate 130 de decese subite de vineri și până acum.

În majoritatea cazurilor era vorba despre persoane în vârstă sau cu diverse afecțiuni medicale. Autoritățile au spus că valul de cădură este unul dintre factorii care au contribuit la decesul persoanelor respective.

Mercurul termometrului a urcat marți până la 49.5 grade Celsius în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, pe fondul valului de căldură din ultimele zile.

„La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv”, a scris pe Twitter „Environment and Climate Change Canada (ECC)”.

Recordul de temperatură înregistrat luni în această localitate a fost de 47.9 grade Celsius.

Vancouver, metropola canadiană de pe coasta Pacificului, a înregistrat în ultimele zile temperaturi ce au depăşit constant 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatură obişnuită pentru acest sezon, care nu depăşea 21 de grade Celsius. (știre actualizată)