Norvegia: Cel puțin cinci persoane ucise și mai multe rănite de un bărbat înarmat cu un arc

Un bărbat înarmat cu un arc și săgeți a ucis mai multe persoane și a rănit alte câteva miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a spus poliția norvegiană, care a arestat un suspect, potrivit AFP.

UPDATE 00:20 Cel puțin 5 persoane au fost ucise.

„Din păcate, putem confirma că există mai mulți răniți și, din păcate, mai mulți morți”, a declarat oficialul poliției locale Øyvind Aas într-o conferință de presă.

„Omul care a comis această faptă a fost arestat de poliție și, conform informațiilor noastre, există o singură persoană implicată”, a adăugat el.

Având în vedere desfășurarea faptelor, este firesc să evaluăm dacă este vorba de un atac terorist „, a spus Øyvind Aas.

„Suspectul nu a fost audiat și este prea devreme să comenteze motivele sale”, a adăugat el, adăugând că anchetatorii au menținut „toate posibilitățile deschise”.

Poliția nu a furnizat detalii despre suspect, în afară de faptul că este vorba despre un bărbat care a fost dus la secția de poliție din orașul apropiat Drammen.

„Nu este în curs de căutare activă pentru a găsi alte persoane”, a spus Øyvind Aas.

Potrivit TV2, bărbatul avea și un cuțit și / sau alte câteva arme. Răniții au fost internați în spital. Nici numărul lor, nici starea lor nu sunt cunoscute imediat.

Incidentul s-a petrecut cu puțin înainte de 18:30 (16:30 GMT) în centrul orașului Kongsberg.

Pe Twitter, poliția locală a declarat că un bărbat a fost observat înarmat cu un arc și săgeți și le-a folosit în timp ce viza oamenii.