O emoţionantă poveste de dragoste – UMBRE, în premieră pe ţară, la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti

Un spectacol tulburător va avea avanpremiera pe 17 şi 18 mai la Sala Atelier a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti: „Umbre”, în regia tânărului Vlad Cristache, are un subiect emoţionant şi o distribuţie de zile mari, din care fac parte: Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Gheorghe Visu, Ana Ciontea, Mircea Rusu şi Gavril Pătru.

Lor li se adaugă tinerii Alexandra Sălceanu şi Emilian Mârnea. Textul contemporan aparţine scriitoarei spaniole Marilia Samper şi este prezentat în premieră pe ţară, într-o montare cu o distribuţie extraordinară, ce reuneşte trei generaţii de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentaţi tineri regizori ai momentului.

Un spectacol în care personajele îşi trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celorlalţi, ca într-un puzzle care, după ce-i ataşezi ultima piesă, dezvăluie o surprinzătoare imagine de ansamblu. O piesă despre pierderea fiinţelor iubite, dar şi despre regăsirea seninătăţii, după o lungă suferinţă. „Mi-am dorit să scriu despre absenţă şi, până la urmă, am ajuns să scriu o poveste de dragoste”, declară Marilia Samper despre piesă.

„Umbre” este un spectacol cu o distribuţie pe care şi-ar dori-o orice regizor: Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, din nou împreună pe scena TNB, după 5 ani de la premiera „Conul Leonida faţă cu reacţiunea”, Ana Ciontea şi Gheorghe Visu (ambii premiaţi recent la Gala Uniter 2017, pentru roluri secundare, cu un alt spectacol de Vlad Cristache, „Suflete moarte” de la Teatrul de Comedie), Mircea Rusu, Gavril Pătru şi tinerii Alexandra Sălceanu şi Emilian Mârnea.

La avanpremiera spectacolului va participa şi autoarea Marilia Samper: „Textul acesta este cu totul special pentru mine. L-am scris şi l-am pus în scenă la Teatrul Naţional din Catalonia şi a reprezentat un pas important în cariera mea. Sunt foarte fericită să-l văd din nou pe scenă, montat într-o ţară cu o sensibilitate artistică asemănătoare. Sunt foarte emoţionată că voi fi la avanpremieră. Şi ştiu că o să-mi placă”, a declarat scriitoarea.

Premiera spectacolului „Umbre” va avea loc în zilele de marţi 6 iunie şi miercuri 7 iunie, ora 19.30, Sala Atelier.