Artistul Banksy revine cu o nouă lucrare în orașul englez Dover

O lucrare aparținând misteriosului artist Bansky despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a apărut luni pe fațada unei clădiri din orașul Dover, fiind considerată prima manifestare artistică a celebrului pictor urban referitoare la 'Brexit'.

Reprezentanții săi au confirmat autenticitatea picturii murale, care reprezintă un metalurgist urcat pe o scară și care încearcă să înlăture cu un ciocan o stea aurie din steagul albastru comunitar.

Lucrarea poate fi văzută pe fațada clădirii 'Castle Amusements' din Dover, situată în apropiere de terminalul de feribot care leagă Marea Britanie de Franța peste Canalul Mânecii, în sudul țării.

Potrivit mass-media britanice, stelele aurii "reprezintă idealuri de unitate, solidaritate și armonie între popoarele Europei".

Steaua pe care încearcă să o înlăture muncitorul corespunde Marii Britanii, al cărei prim-ministru, conservatoarea Theresa May, a angajat un complicat proces de negociere cu partenerii comunitari pentru a stabili termenii ieșirii din Uniune.