OMS: Europa poate gestiona virusul fără închiderea economiei

Europa poate gestiona pandemia de coronavirus fără a închide economia și viața socială, ca urmare a nivelului de pregătire al autorităților și cunoștiințelor acumulate în până acum, este de părere Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Între măsurile de bază la scară naţională şi măsurile suplimentare ţintite, suntem într-o poziţie mult mai bună pentru a eradica focarele virale localizate. Putem gestiona virusul şi menţine active economia şi sistemul de educație”, a declarat de la Copenhaga directorul pe Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă online.

În afară de respectarea măsurilor de protecţie şi a distanţării, precum şi de strategia naţională de depistare şi monitorizare, OMS recomandă adoptarea de măsuri locale în momentul în care apar focare.

De două luni, Europa asistă la o creştere continuă a numărului de cazuri: în prima săptămâna din august s-au înregistrat 40.000 de cazuri suplimentare comparativ cu perioada similară din iunie, când numărul lor era la cel mai scăzut nivel. Însă „nu ne-am întors la februarie, ştim cum să luăm ca ţintă mai degrabă virusul, şi nu societatea”, a insistat Kluge.