Opera „Carmen”, în varianta rock, la Sala Palatului

Spectacolul "Carmen – Rock Version", o adaptare a operei lui Bizet de către compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu, în interpretarea Concertino Accordion Band,alături de Corul şi Baletul Operei Române Craiova, va avea loc la Sala Palatului, pe 14 decembrie. Vestimentaţia e asigurată de Botezatu.

"Carmen – Rock Version" are la bază un concept original gândit de managerul Antoniu Zamfir şi vrea să demonstreze că nu există graniţe în muzică.

Totodată, costumele soliştilor sunt create de designerul Cătălin Botezatu.

Spectacolul se doreşte a fi o demonstraţie a ideii că diferitele ramuri ale artei interpretative nu pot fi şi nu trebuie separate unele de altele. Ele pot alcătui un întreg doar completându-se, având impact reciproc şi hrănindu-se una din cealaltă. Rockul şi muzica clasică se vor întâlni într-un spectacol inedit la Sala Palatului, pe 14 decembrie (ora 19:00)

"Nu există graniţe în muzică. De exemplu, Mozart nici măcar nu ştia că scrie muzică clasică. El scria muzică şi cu asta, basta!", a declarat dirijorul Tiberiu Soare.

Opera celui mai cunoscut compozitor francez al perioadei romantice, Georges Bizet, este adaptată şi reorchestrata de compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu şi de Concertino Accordion Band, o formaţie instrumentală de renume la nivel mondial. Opera va fi interpretată de Concertino Accordion Band, alături de Corul şi Baletul Operei Române Craiova şi de o distribuţie internaţională de excepţie – au anunţat organizatorii.